Olimpia 2004

Magyarország - Kína 28-24

2004. 08. 15., 13:21 | Frissítve: 2004. augusztus 15., vasárnap 18:14

Az olimpián nem titkoltan éremért harcba szálló női kézilabda-válogatott első találkozóján remekül játszott és a szünetben magabiztosan vezetett hat góllal Kína ellen. A folytatásban kissé visszavettek a mieink, így a félidő felére már csak három góllal vezettünk. A végén még a játékvezetők is a kínaiak mellé álltak, azonban nem számoltak a remeklő Pálingerrel, így végül a magyar csapat négygólos győzelmet aratott.

A sydney-i olimpián ezüstérmet szerzett magyar női kézilabda-válogatott is elkezdte szereplését az athéni játékokon. Mocsai Lajos együttesére a dél-koreai edzővel "megerősített" Kína várt. A nem titkoltan éremért - az optimistábbak nyíltan vállalták, hogy aranyért - harcba szálló magyar csapat eddig tizenkétszer találkozott a kínaiakkal és ebből tíz alkalommal a mieink győztek, legutóbb a tavalyi világbajnokságon négy góllal (34-30).

Tekintse meg képeinket!
Az Index helyszínen tartózkodó tudósítója a mérkőzés előtt beszélt Tóth Tímeával, akit Mocsai Lajos nem nevezett erre a találkozóra. A Fradi átlövője elmondta, a csapat jó formában van, az utolsó napokban alaposan felgyorsult a játékuk. Az pedig természetes, hogy mindenki bízik a sikeres bemutatkozásban, a győzelemben.

Görbicz kezd irányítóban

Az ellenfélről nem tudnak sokat, nem kaptak róluk semmi támpontot, így a tavalyi vb-meccs videója alapján elemezték ki játékukat. A találkozón Görbicz kezd irányítóban, és a találkozóra nevezték a kisebb térdproblémákkal küszködő Lovászt is.

A találkozót a magyar csapat kezdte és az első támadás után Görbicz révén a vezetést is megszerezte. A kínaiak az ellentámadásból egyenlítettek, majd Kulcsár révén ismét mi kerültünk előnybe. Görbicz újabb góljával már kettőre nőtt a magyar előny. Kimaradt kínai helyzet után Kirsner góljával már három gólos a magyar előny. Újabb kínai találat, majd sorra maradtak ki a helyzetek mindkét kapu előtt.

Jó formában a magyar csapat

Az már a találkozó elején látszik, nagy kedvvel játszik a csapat, Görbicz zseniális megoldásokat csinál, Pálinger pedig hozza a tőle megszokott parádés védéseket. Kínai hétméteres, majd Radulovics gólja után Wang és W. Li révén egyenlítenek az ázsiaiak. (5-5) Kulcsár újabb beállós góljával egy góllal vezetünk, Zhai azonban egyenlíteni tudott. Lovász a szélről szerzett újabb gólt, majd a másik szélső Kirsner beállóból lőtt gólt. Kimaradt magyar helyzet, és máris egyenlítettek a kínaiak.

Újabb Kirsner gól fordulásból, majd Pálinger védés, ismét magyar előny. ez azonban nem tartott sokáig, mert Görbicz eladott labdája után ismét egyenlő az állás. Magyar gól, kínai kapufa, majd Radulovics mutatja meg, miért is lett kétszer a világ legjobbja. A csarnokba kilátogató több száz magyar szurkoló pedig olyan hangulatot varázsolt, amit még a heves görögök is csodálattal néztek.

Kézi-gála a félidő végén

A játékrész 22. percében háromgólos magyar vezetésnél több, mint egy percig kettős emberelőnyben játszhatott a magyar csapat, de két támadást is elrontottak Ferlingék, így nem sikerült növelni az előnyt. a teljes létszámú Kína ellen azonban Radulovics két bombagólt is szerzett, majd Ferling is betalált, így az első játékrész hatgólos magyar előnnyel zárult.

Gyurcsány: Jó lesz ez!
Az Index helyszínen tartózkodó munkatársa a szünetben összefutott Gyurcsány Ferenc sportminiszterrel, aki vállalkozott a játékrész rövid értékelésére is: "Jól játszik a magyar csapat, igaz sok az eladott labda de jó meccs lesz ez. Hohohó" - tette hozzá a miniszter.

Kínai gólokkal indult a második félidő, a magyar csapat csak a negyedik perc végén tudott a kapuba találni, Radulovics büntetőjéből. Ferling szerzett újabb gólt, majd Pálinger védett ismét bravúrossan. Újabb kínai gól, de továbbra is vezetünk négy góllal. (19-15)

Megzavarodott játékvezetők

Kulcsár szép találata után újabb kettős magyar emberelőny, amely ezúttal egy már-már megalázó góllal zárul. A magyar csapat érthetetlenül elkezdett kapkodni, miközben Wang három góljának köszönhetően feljönnek három gólra az ázsiaiak. Ez az állapot azoban nem tart sokáig, Kulcsár és Mehlmann is betalál, így öt ide. Ez nem tetszik az egyiptomi játékvezetőknek, Görbiczet végleg, Kirsnert pedig két percre kiküldik és még hetest is adnak Kínának.

A magyar támadás végén Mehlmannt letaglózzák, mégis az ellentámadásnál egy szimpla ütközés után Wangék kapnak újabb hétméterest. Ezt is belövik, csak három gól az előnyünk. Mehlmannt szinte kilökik a pályáról, úgy tűnt egy percig ismét a magyar csapat lehet kettős emeberelőnyben, de Ferlinget szinte azonnal kiállítják.

a játékvezetők és Pálinger

A játékvezetők amokfutása tovább tart, szinte alig van olyan kínai támadás, mely nem magyar kiállítással zárul. Ha pedig kiküldenek egy kínait, biztos, hogy "egalizálják" egy magyar leküldésével is. Ez persze nem zavarja a magyar csapatot, mely három perccel a vége előtt így is öt góllal vezet. (27-22)

Ehhez persze kellett Pálinger is, aki két perc alatt két büntetőt is hárított. A második félidőben a magyar csapat messze nem játszott olyan jól, mint tette az első játékrészben, de így is simán győzött.

N;
hirdetés